2 Şubat 2014 Pazar

şu an okuyorum

Daha önce okuduğum kitabın devamı niteliğinde ki bu kitap en az ilki kadar müthiş bir öykü, Burma
da geçen öykünün devamında, julia babası gibi başarılı bir avukattır. On yıl önce babasının geç Ba mişini yaşadığı saf ve lekesiz aşka tanık olan Julia bir ağbisi olduğunu da öğrenir.Yıllar boyu ağbisinden aldığı birkaç mektup dışında hiç görüşmezler. Ağbisi U Ba'dan aldığı mektupla sarsılır ve sesler duymaya başlar, sonunda bir keşişle tanışır. Keşiş ona:sıradışı bir şey gelmiş başına, biz Budistlerin yeniden doğuma inandığımızı bilirsin, beden ölse de ruh yaşamaya devam eder', der bir kaç açıklamadan sonra, Julia'aya senin bedeninde şu anda iki ruh yaşıyor der. Bundan sonra Julia iç huzuruna kavuşmak için önce içindeki diğer ruhu huzura kavuşturmak için tekrar Burma'ya ağbisinin yanına gider...
sizi her satırında başka dünyalara başka insanların hayatlarına ortak eden, farklı bir kültürün insanlarına sevgiyle kalbinizin içindeki en temiz duygular beslemenize neden olacak bir kitap. Düşünün bir kere sürekli gülümseyen yüzler ve her bir gülümsemenin ayrı bir anlamının olduğu, üstelik birisine karşılıksız iyilik yapmanın kendilerine verilmiş en büyük armağan olduğuna inanan insanların hayatlarına dair güzel bir öykü... Keyifle okuyun ... Sevgiler canlarımm :)


  --sana bir şey sorabilir miyim? dedi Julia
---ne istersen , dedi U Ba göz kırparak
--- neden içlerinden gelmese de insanlar sürekli gülümseyip duruyor?
----gülmenin burada çok farklı anlamları vardır.hoş olmayan bir durumla karşılaştığımızda gülümseriz, korktuğumuzda da kızdığımızda da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder